2015. szeptember 10., csütörtök

Hideg tejfölös szilvaleves, fahéjas habgaluskákkal



"Svéd identitással, regionális környezetben valósítom meg a konyhaművészetemet mely nyitott a helyi és nemzetközi alapanyagokra és behatásokra egyaránt, egy konyha ami a természetes termékekre és a természetes ízekre épül – maga a természetes konyha." - Mathias Dahlgren

Hozzávalók 4 személyre:
0,50 szilva, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 3 szem szegfűszeg, 1 db fahéj, csipetnyi só, 2 dl tejszín (hab galuskának), 1 evőkanál őrölt fahéj

A megmosott szilvát magozzuk ki és öntsük fel 6 dl vízzel. Tegyük bele a szegfűszeget és a fahéjat. Forraljuk fel, közben a lisztet a tejszínnel és a tejföllel keverjük simára. 2 percnyi főzés után öntsük bele a levesünkbe, adjuk hozzá a cukrot, és folytonosan kevergetve forraljuk ki. Hűtsük le, majd tegyük hűtőszekrénybe.
Tálaláskor öntsük előhűtött csészébe a hideg levest. Tejszínből verjünk kemény habot úgy, hogy mikor kezd már jó kemény habbá válni, akkor szórjunk bele őrölt fahéjt. Ebből a habból, két evőkanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk, és a leveshez adjuk.
Foodafok


Nincsenek megjegyzések: