2016. január 10., vasárnap

Narancsos csokoládé tortácska


"Nagyon gyakran az történik a párokkal, hogy az egyik azt mondja: mi ketten legyünk egyek, és az az egy legyek én. A jó kapcsolat kritériuma, hogy velem szabadabb a másik, mint ha egyedül lenne, nem kell a szabadsággal fizetni a kapcsolatért." - Feldmár András

Hozzávalók 4 személyre
3 egész tojás, 0,06 liszt, 0,06 kristálycukor, 0,02 kakaópor, 0,15 étcsokoládé, 3 db tojás sárgája, 0,05 kristálycukor, 2 db lapzselatin, 1 db narancs, 1 evőkanál kakaópor, 0,30 tejszínhab, 2 db narancs, 0,10 kristálycukor, 1 dl víz


Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet keverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk a lisztet, majd a tojásfehérjét, és a kakaóport. Óvatosan dolgozzuk össze. Öntsük sütőpapírral kibélelt formába, és 200°C fokon süssük aranysárgára. A kész piskótából nagyobb pogácsa szaggatóval szúrjunk ki, kerek formájú lapokat.
A narancs karikákat főzzük meg cukorszirupban, majd a felét vágjuk össze vékony csíkokra.
Vízgőz felett elkeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral. Hozzáadjuk a kockázott csokoládét, majd mikor az elolvadt, az oldott zselatin lapokat. Vízgőzről levéve hozzáadjuk a tejszínből felvert habot. Az egészet nyomózsákba töltjük, és a kőralakú piskótákra nyomunk egy keveset. Rakunk rá narancs vagdalékot, majd ismét csoki krémet. Tetejét karika naranccsal díszítjük
Tipp, infó: 1 lap zselatin három gramm porral helyettesíthető. Ha zselatinlapot használunk, akkor először áztassuk pár percre hideg vízbe, ha megpuhult, vegyük ki, nyomkodjuk ki belőle a vizet, és forró folyadékba téve keverjük el.
Foodafok


Nincsenek megjegyzések: